Entrepriseret

Entrepriseret

Entrepriseret er det retsområde, som beskæftiger sig med alle relationer indenfor byggeri, anlæg og leverancer til byggeriet.

Entreprise- og byggeret handler om relationen mellem bygherre og entreprenør, og mellem entreprenør og underentreprenør og om de rådgivere, som er tilknyttet byggeriet.

Hos PHL Advokatfirma har vi arbejdet med entrepriseret i 30 år.

Vores advokater rådgiver alle aktører inden for branchen – private og offentlige bygherrer, entreprenører, underentreprenører, håndværkere, arkitekter, ingeniører og byggesagkyndige.

Vi ville gerne være med helt fra det tidspunkt, hvor kontrakten indgås – men som oftest kommer vi først ind i billedet, når der er opstået en konflikt af den ene eller den anden art.

Vi forhandler for og med vores klienter, og vi fører sager ved voldgiftsretter – og ved de almindelige domstole, når det ikke lykkes at finde forligsmæssige løsninger.

Du er altid velkommen til en uformel snak med os. Vi foretager en gennemgang af din sag og kommer med en vurdering af denne og råd om, hvad vi foreslår, at du skal foretage dig, uden at det koster dig noget.

 

I videoen herunder fortæller vores advokat, Philip H. Lönborg om entrepriseret og vores ekspertise her.

Gratis og uforpligtende sagsgennemgang

Du er altid velkommen til en uformel og uforpligtende snak med os. Vi foretager en gennemgang af din sag og kommer med en vurdering af denne og råd om, hvad vi foreslår, at du skal foretage dig – uden at det koster dig noget.

Typiske konflikter

Vi har ført mange sager inden for entrepriseret. Derfor ved vi, at der er nogle specifikke konflikter, der går igen. I videoen herunder fortæller vores advokat, Philip H. Lönborg om de mest typiske konflikter inden for entrepriseret, som er pris, forsinkelse, ekstraarbejde, dagbøder samt fejl og mangler.

Vil du lære mere om de typiske konflikter kan du læse vores 5 gode råd til hvordan du bedst undgår konflikter i byggesager her: 5 gode råd.

Hvad er AB 92?

Helt centralt for entrepriseret og byggeret er AB 92, som er kaldenavnet for “Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed“

Disse betingelser er rygraden i de fleste kontrakter, der bliver indgået mellem bygherrer og entreprenører og mellem entreprenører indbyrdes.

AB 92 er ikke en lov.

AB 92 er et aftalesæt, som branchen har aftalt. AB 92 har afløst AB 72 og en ny version er under udarbejdelse.

Ud over AB 92, er følgende yderligere aftalesæt vigtige:

  • ABT 93 – som ligger tæt op ad AB 92 og som regulerer forholdet mellem en bygherre og en totalentreprenør,
  • ABR 89 – som regulerer forholdet mellem en bygherre og en teknisk rådgiver
  • AB forbruger – som kan aftales mellem en privat bygherre og en entreprenør

Fælles for disse bestemmelser er, at de ikke hviler på lovgivning – men på aftalte spilleregler, som igen bygger på mange års erfaring.


Kontakt os her

Brug for en advokat med 30 års erfaring i byggebranchen? Udfyld formularen – så tager vi kontakt til dig.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Vores kompetente og erfarne advokater sidder klar til at tage en uforpligtende snak omkring lige netop din sag. Så får du vores bud på, hvad hvad din chancer er og vi kommer med et prisoverslag for et eventuelt sagsforløb.

Telefon: 39 61 11 11
Email: info@phladvokat.dk

Brug for hjælp?
close slider

Brug for en advokat med 30 års erfaring i byggebranchen?

Udfyld formularen - så tager vi kontakt til dig.